Buscar en el sitio


Contacto

Sumacraymi

E-mail: edwin.aguirre@seznam.cz

HUDEBNI SKUPINA ENCUENTRO

16.05.2010 15:05

 

HUDEBNÍ SKUPINA ENCUENTRO  se zabývá interpretací latinskoamerické taneční hudby: salsa, cha cha, bolero, vachata, cumbia  a   Indiánského folkloru z oblasti Peru, Bolívie a Ecuadoru.

Používá původní indiánské nástroje: flétny – antara, zampoňa, kena, toyos, ronador, dale naástroje koloniálního období: charango, ronroco , kytara, housle, perkuse: chaj chas a buben.

Těleso tvoří především špičkoví hudebníci z Bolívie a Peru, kteří stáli v čele mnoha významných projektů i kapel doma i v zahraničí.

 

Zakladateli skupiny Encuentro jsou manželé Aguirrovi:

Edwin Aguirre studoval hudbu na Universidad Autónoma Tomás Frías v rodném Potosí. S formací Tinkunaku se v rámci projektu Unesco podílel na propagaci původní indiánské hudby v Evropě. Roku 2000 založil kapelu Caribe, která za jeho působení získala roku 2003 v rámci Prague Latin Awards titul Salsa kapela roku. Doma i v zahraničí natočil řadu CD, např: Tinkunaku, Encuentro, Mosoj Naň a jiné. Hraje především na flétny a perkuse a obojí rovněž vyučuje.

Eliška Aguirre studuje hudební a divadelní vědu na FFUK a zároveň na konzervatoři hru na housle ve třídě profesora Bernáška.                                                                                                                            Indiánské hudbě se začala teoreticky věnovat v semináři PhDr Vlastislava Matouška. Své teoretické poznatky konfrontuje kontaktem s praxí.                                                                                                          Její preferencí při volbě repertoáru je snaha vybírat méně známé a nezprofanované skladby dochované ústní tradicí i zaznamenané ve starých sbírkách.                                                                          Se skupinou Karmína se věnuje také staré hudbě – evropské i české folklorní.